teisipäev, 13. jaanuar 2009

E-kursuse kvaliteedimärk


Head e-kursuste autorid!
Tuletame meelde, et käimas on e-kursuse kvaliteedimärk 2009 taotlusvoor. Tähtaeg taotluste esitamiseks on 1. veebruar 2009. Täpsem info on esitatud allolevas teates.
Mis on e-kursuse kvaliteedimärk?
Kvaliteedimärgi väljaandmise protsess on osa e-õppe kvaliteedisüsteemist, mille peamiseks eesmärgiks on ühtlustada e-õppega seotud protsesse ja taset e-Ülikooli ja e-Kutsekooli konsortsiumitesse kuuluvates õppeasutustes. Kvaliteedimärgiga kinnitatakse e-kursuse väga head taset ning tunnustatakse e-kursuse autorit, kes on saavutanud e-õppe rakendamisel õppeprotsessis suurepäraseid tulemusi.
E-kursuse kvaliteedimärgi taotlemise protsessi tervikliku kirjeldusega saate tutvuda siin.
Kes saavad e-kursuse kvaliteedimärki taotleda?
E-kursuse kvaliteedimärgi taotlemine on avatud kõikidele Eesti e-Ülikooli ja Eesti e-Kutsekooli konsortsiumitesse kuuluvate õppeasutuste õpetajatele ja õppejõududele.
Kuidas saan oma e-kursusele kvaliteedimärki taotleda?
Kvaliteedimärgi taotlemiseks esita etteantud vormide põhjal e-Õppe Arenduskeskusele:
Kuidas e-kursusi hinnatakse?
Pärast kvaliteedimärgi taotleja esitatud avalduse, eneseanalüüsi ja organisatsiooni retsensiooni laekumist hindab kursust e-õppe ekspertidest koosnev meeskond. Kursuste hindamiseks on väljatöötatud vorm, mis põhineb kvaliteetse e-kursuse loomise juhendil.
Tulemus?
  • E-kursuse kvaliteedimärgi taotlusvooru tulemusena antakse kvaliteedinõuetele vastavatele e-kursustele välja kvaliteedimärk.
  • Kõikidele taotlusvoorus osalenud e-kursuste autoritele edastatakse e-Õppe Arenduskeskuse kaudu hindamismeeskonnalt laekunud tagasiside kursuse parendamiseks.
  • E-kursuse kvaliteedimärgi taotlusvooru tulemusena nimetatakse „aasta e-kursuse“ stipendiumi kandidaadid. Aasta e-kursuse stipendiumiga tunnustatakse e-kursuse kvaliteedimärgi taotlusvoorus kõige enam silmapaistnud e-kursuste autoreid. Kaks stipendiumit suurusega 30 000 EEK antakse välja ühele e-Kutsekooli ning ühele e-Ülikooli konsortsiumisse kuuluva õppeasutuse e-kursusele. Tegemist on stipendiumiga, mida antakse välja üks kord aastas e-Õppe Arenduskeskuse rahvusvahelisel kevadkonverentsil. Stipendiumi eesmärk on tunnustada ja julgustada kvaliteetsete e-kursuste väljatöötajaid.
Tähtajad!
E-kursuse kvaliteedimärk 2009 taotlusvoor avatakse 6. jaanuaril 2009. Tähtaeg taotluste esitamiseks on 1. veebruar 2009 (k.a.). Avalduse ning eneseanalüüsi saab täita veebipõhiselt (vt. ülaltoodud viiteid). Organisatsiooni retsensiooni palume saata allkirjastatult e-mailiga aadressil marit@eitsa.ee või posti teel aadressil:
Eesti Infotehnoloogia Sihtasutus
e-Õppe Arenduskeskus
Raja 4c
12616 Tallinn
Kõik vajalikud vormid palume esitada tähtaegselt!

kolmapäev, 7. jaanuar 2009

IVA iluravi


Sisekaitseakadeemia IVA esileht on muudetud teemakohasemaks, sisaldades fotosid akadeemias õpitavate erialade kohta, mis on vahetuvad.