teisipäev, 31. mai 2011

E-õppe uudiskiri

E-õppe uudiskirja suvenumbri trüki- ja veebiversiooni leiate siit: http://uudiskiri.e-ope.ee. Paberkandjal saab uudiskirja e-Õppe Arenduskeskusest. e-Õppe uudiskirjas on teinud kaastööd ka Sisekaitseakadeemia haridustehnoloog artiklis "Veebipõhine SWOT-analüüsi tarkvara".

pühapäev, 29. mai 2011

Lõppeb Blackboard Vista litsents!

Blackboard Vista litsents lõpeb 23. detsembril 2011 ja seda ei uuendata.

Seejärel ei ole võimalik enam Blacboardi kasutada, seega soovitan kõik olulised materjalid salvestada arvutisse. Vajadusel eksportida kursuselt välja ka õppetulemused jm. õppekorralduslik info.
Kes soovib tervet kursust või üksikuid osi kursusest mõnda muusse (õpihaldus)süsteemi üle tõsta, peab seda tegema hiljemalt sügiseks.

2011/2012 sügissemestril ei tohi Blackboardis olla enam ühtegi jooksvat kursust!

Kui vajate abi kursuse sisu eksportimisel, võtke ühendust haridustehnoloogiga.


teisipäev, 17. mai 2011

E-õppe mõju õppeprotsessile Sisekaitseakadeemia

Ajavahemikus november 2010, kuni mai 2011 viidi haridustehnoloogi poolt Sisekaitsemias e-õppe alane uuringuprojekt "E-õppe mõju õppeprotsessile Sisekaitseakadeemia"

Projekti tulemuste esitlemine toimus 18. mail Kvaliteedihindamise seminaril.

Projekti kokkuvõte:

Kõige sagedamini kasutatakse e-kursustes õppekorralduslike dokumentide ja õppematerjalide edastamiseks üliõpilasele ning üliõpilaste iseseisva tööde vastuvõtmiseks. Vähemal määral kasutatakse teisi e-õppe vahendeid; foorumiülesanded ja grupitööd. E-kursuste loomisel on oluline, et õppejõud hoiaksid õppetöös kasutatavad materjalid ühes ja keskses kohas. Seetõttu on üldine pilt kohustuslike materjalide avalikustamisest positiivne, ideaalis peaks kursuse loomisel olema sinna lisatud aineprogrammid, kalenderplaanid, slaidid, konspektid täies mahus. Samas võib erisus olla tingitud ka sellest, et nt. õppematerjalidena slaide ei koostata.
Üliõpilaste üldhinnang e-õppele oli positiivne. Enamus üliõpilastest leidis, et e-kursuste kasutamine andis lisaväärtuse õppeaine läbimisele (49% vastas ”jah” ja 46% vastas ”pigem jah”). Õppurid, kes on hinnangud e-õppe lisaväärtust negatiivsemalt (6%).

E-kursusel õppides mõjutab õppurit kõige enam „oskus iseseisvalt õppida (67%), seejärel õppejõu tagasiside (65%), õppeaine sisu (59%) ja kursuse vahendid (55%). Kõige vähem mõjutab kursusel osalemise õppurite hinnangul teise õppurite aktiivsus.

Vahenditest on kõige tulemuslikumad e-kursusel õpiobjektid (92%), Iseseisvad kodutööd (75%), Enesekontrolltestid ja Hindeline test (55%) ning foorumid (24%). Õppejõud, kes kasutavad õppetöö läbiviimiseks e-õppe võimalusi, on sellest teadlikud ning positiivselt meelestatud.

Õppejõudude hinnangud e-õppele ühtisid üldiselt õppurite ootustega. Infotunde õppejõududele, milles tutvustatakse kasutatavaid vahendeid ja võimalusi.

Viited täiendavatele projekti materjalidele:

neljapäev, 12. mai 2011

Prof Richard M. Felderi õpituba TTÜs

Alanud on registreerumine prof Richard M. Felderi (USA) koolitusele, mis toimub 17.-18. oktoobril 2011 TTÜ-s. Koolitus on suunatud loodusainete-, matemaatika-, füüsika-, keemiaõppejõududele/õpetajatele ja tehnika- ning tehnoloogiavaldkonna õppejõududele/õpetajatele.

Registreerumiseks kontakteeruda ka haridustehnoloogiga.

Täpsem info koolitusest

Koostööprojekt VIRQUAL

Rahvusvahelise koostööprojekti VIRQUAL (http://virqual.up.pt) raames korraldatakse käesoleva aasta jooksul kolm virtuaalsele mobiilsusele ning VÕTA-le keskenduvat veebipõhist seminari. Neist teine pealkirjaga „Learning Outcomes and Assessment“ toimub 18. mail kell 12.00-13.00 eesti aja järgi. Seminari organiseerivad University of Geneva, TecMinho ning Vienna University of Technology.

Registreerimiseks ja täpsemate juhiste saamiseks kontakteeru haridustehnoloogiga.

NB! Kohtade arv on piiratud (60) ning töökeeleks on inglise keel. Rohkem infot leiate projekti veebilehelt http://virqual.up.pt.

Infotund enesekontrolltestide koostamine kokkuvõte

Infotund: Enesekontroll testide loomine

5. mail, algusega kl 12.00 toimus Sisekaitseakadeemias B-327 arvutiklassis praktiline infotund, milles tutvustati erinevaid võimalusi iseseisvate enesekontroll harjutuste loomiseks. Infotunni läbiviimisel kasutatakse aktiivõppe meetodeid. Praktilises töös tutvuti vahendiga Zogo Challenge (oppematerjal).

Ülekanne toimus videokonverentsi vahendusel ka Muraste kooli.


Infotunnis osalesid: T. Roosve, H. Suomalainen, R. Öpik, J. Kulbin, E. Jalakas, A. Põdra, A. Valk, T. Voodla, S. Luige

Kokkuvõtlik video:

esmaspäev, 2. mai 2011

Bramshill LMS koolitus

12-14 aprillil viibis haridustehnoloog Vaiko Mäe Suurbritannias Bramshillis, kus toimus koolitus: "LMS Training for Course Managers". Tutvustati e-õppe keskkonna Moodle rakendamise võimalusi politseihariduses.
Meeldiv on tõdeda, et Eesti politsei hariduses on selles valdkonnas põhjalikud teadmised ning õppejõud on juba aastaid e-õppe võimalusi kasutanud. Kindlasti saaksime e-õppe valdkkonnas oma kogemusi jagada.

Infotund: Enesekontrolltestide loomine

5. mail, algusega kl 12.00 toimub Sisekaitseakadeemia B-327 arvutiklassis praktiline infotund, milles tutvustatakse erinevaid võimalusi iseseisvate enesekontroll harjutuste loomiseks. Infotunni läbiviimisel kasutatakse aktiivõppe meetodeid. Soovituslik osaleda õppejõududel, kes loovad e-õppe sisu BeSti toetusel.


Vajadusel tehakse videoülekanne videokonverentsi vahendusel


Tutvustav video: