kolmapäev, 25. jaanuar 2012

Moodle ja ID kaart

Alates tänasest on Moodle keskkonnas Eesti ID-kaardiga sisselogimise võimalus, lisaks on lihtsustatud viisi otse e-Õppe repositooriumist failide linkimiseks.

Pärast Moodle-sse sissellogimist küsitakse kasutajalt isikukoodi, mille kaudu toimub Moodle kasutaja ID-kaardiga sidumine ning ka Repositooriumi failide näitamine (Repositooriumi kasutajatele näidatakse otse nende enda lisatud faile).

esmaspäev, 23. jaanuar 2012

Koostöövõrgustik 2.0

Tartu Kutsehariduskeskuses on valminud uus koolitus „Koostöövõrgustik 2.0“.
Koolituse eesmärk on toetada pedagoogide kutsealast koostööd andes teoreetilisi teadmisi võrgustike toimimise kohta, võimaldades osalejatel saadud teoreetilisi teadmisi rakendada praktiliselt omavahelises suhtluses veebikeskkonnas, luues kontakti, mille alusel tulevikus e-õppematerjale koostöös teha. Kursuse tulem on osalejate koostöös loodud õppematerjal. Kursusel omandatavad teadmised on rakendatavad samuti õppijate kogukonnaga tegeledes. 

Koolitus toimub: 05.03.-27.04.2012
Lisainformatsioon ja registreerimine: koolitused.e-ope.ee/#c=5zcc
Koolituse hind: 0 €

Koolitusele registreerudes palun informeerida ka haridustehnoloogi.

neljapäev, 19. jaanuar 2012

Moodle juhend: kursusele registreerimine

Paljude õppurite jaoks on tekitanud segadust Moodle e-õppekeskkonnas kursusele registreerumine. Seetõttu pidasin vajalikuks luua täpsustav juhendmaterjal, mida on selgitatud ka interaktiivse ekraanisalvestusvideoga.

Info Sisekaitseakadeemia kodulehel, rubriigis juhendmaterjalid.

esmaspäev, 2. jaanuar 2012

Uus taotlusperiood BeSt 2012

Tere!

Sisukas aasta projektis BeSt on lõppenud. Kokku valmis aasta jooksul 17 e-kursust ja 27 õpiobjekti, mis kõik on väga hea kvaliteediga ja suureks abiks õppetöö läbiviimisel ning uute teadmiste omandamisel. Valminud õpiobjekte saab mugavalt vaadata järgnevalt lingilt: www.sisekaitse.ee/opiobjektid.

Alanud on uus taotlusvoor e-kursuste ja õpiobjektide loomiseks 2012. aastaks ja projekti BeSt eelarvest on meile kättesaadav taas hulk rahalisi vahendeid. Kahjuks on hetkel lõpukorral õpiobjektide rahad (eelarves on raha 3 õpiobjekti jaoks, aga loodetavasti saame aasta alguses täiendavalt juurde taotleda). Samas e-kursuste tootmiseks on raha piisavalt ja õpiobjekte on võimalik teha ka e-kursuste sisse.

E-kursuse all mõeldakse õppeainet, mis toimub osaliselt e-õppe keskkonnas, kuid on kaetud terviklikult õppematerjalidega ning sisaldab iseseisvad õpiobjekte. Kursuse loomiseks kasutakse õpikeskkondasid Moodle või IVA.

Julgustame kõiki vanu ja uusi tegijaid tuleval aastal e-õppe materjalide koostamisega kätt proovima.

ÜLDINFO

  • Taotlused tuleb esitada hiljemalt 15. jaanuariks 2012.
  • Taotlused esitatakse sisutootmiseks perioodil: 01.02.2012 - 30. 09. 2012.

Kvaliteedinõuetele vastav sisutootmine:

Programmi üldnõuded

Vt ka. Projekt BeSt portaali: http://portaal.e-uni.ee/best/e-oppe-sisutootmine

Taotlused saab esitada:

  • E-õppe arenduskeskuse kodulehekülje taotlusveebis, www.e-ope.ee
    • Taotluse esitamiseks on vajalik ID-kaardi ning kaardilugeja olemasolu.
    • Täpsem juhis on leitav SIIN!

Probleemide korral informeerida haridustehnoloogi.