teisipäev, 6. mai 2014

Videoloengud koguvad populaarsust



Tartu Ülikooli esimene MOOC osutus väga edukaks

E-õppe ajakirja e-TÜ 2014.a kevadnumbris tutvustatakse ülikooli esimese vaba juurdepääsuga e-kursuse (Massive Open Online Course, MOOC) edulugu. Professor Ivo Leito kursusel „Estimation of measurement uncertainty in chemical analysis“ osales 270 õppijat üle 40 riigist, kellest kursuse läbis edukalt 141.

E-õppe ajakirja e-TÜ 2014.a kevadnumbris saab kuulata tehnoloogiahariduse professor Margus Pedaste mõtteid e-õppe arendamise eesmärkidest. „Kiiremini, paremini, tõhusamalt - need on märksõnad, millest tuleb e-õppe kasutamisel lähtuda”, rõhutab Margus Pedaste.

Ajakirjas tutvustakse ka ülikooli struktuuriüksuse juhtide ja programmijuhtide hulgas läbiviidud e-õppe uuringu tulemusi. Lisaks on huvilistel võimalik tutvuda e-õppe assistentide tööga, Sisu@UT vahendiga, mis on mõeldud ülikooli õppe- ja teadustööga seotud veebilehestike tegemiseks ning Panopto videoloengute salvestamise tarkvara kasutamise kogemustega.

„Haridustehnoloog soovitab“ sarjas tutvustatakse YouTube´i võimalusi videote salvestamisel ning rakendusi, millega saab YouTube’is olevatesse videoklippidesse valikvastustega teste ning sünkroniseeritud tekstilise konspekti lisada.

Lugejal on võimalik ka sel korral läbida mini-e-kursusi. Valida saab kursuste “Huvitavad soojusnähtused füüsikas”, “Viha taltsutamine” (vene keeles) ja „Pikamaajooksja treening“ vahel. Minikursuste eduka sooritamise korral väljastatakse osalejatele nimeline elektrooniline tõend, mille saab salvestada ja/või välja trükkida.

E-õppe ajakirja väljaandjaks on elukestva õppe keskuse haridustehnoloogiakeskus, kus arendatakse ja korraldatakse e-õpet, nõustatakse õppejõudude e-kursuste ettevalmistamisel ja läbiviimisel ning pakutakse haridustehnoloogilisi teenuseid.

E-õppe ajakiri e-TÜ: http://etu.ut.ee