teisipäev, 13. jaanuar 2009

E-kursuse kvaliteedimärk


Head e-kursuste autorid!
Tuletame meelde, et käimas on e-kursuse kvaliteedimärk 2009 taotlusvoor. Tähtaeg taotluste esitamiseks on 1. veebruar 2009. Täpsem info on esitatud allolevas teates.
Mis on e-kursuse kvaliteedimärk?
Kvaliteedimärgi väljaandmise protsess on osa e-õppe kvaliteedisüsteemist, mille peamiseks eesmärgiks on ühtlustada e-õppega seotud protsesse ja taset e-Ülikooli ja e-Kutsekooli konsortsiumitesse kuuluvates õppeasutustes. Kvaliteedimärgiga kinnitatakse e-kursuse väga head taset ning tunnustatakse e-kursuse autorit, kes on saavutanud e-õppe rakendamisel õppeprotsessis suurepäraseid tulemusi.
E-kursuse kvaliteedimärgi taotlemise protsessi tervikliku kirjeldusega saate tutvuda siin.
Kes saavad e-kursuse kvaliteedimärki taotleda?
E-kursuse kvaliteedimärgi taotlemine on avatud kõikidele Eesti e-Ülikooli ja Eesti e-Kutsekooli konsortsiumitesse kuuluvate õppeasutuste õpetajatele ja õppejõududele.
Kuidas saan oma e-kursusele kvaliteedimärki taotleda?
Kvaliteedimärgi taotlemiseks esita etteantud vormide põhjal e-Õppe Arenduskeskusele:
Kuidas e-kursusi hinnatakse?
Pärast kvaliteedimärgi taotleja esitatud avalduse, eneseanalüüsi ja organisatsiooni retsensiooni laekumist hindab kursust e-õppe ekspertidest koosnev meeskond. Kursuste hindamiseks on väljatöötatud vorm, mis põhineb kvaliteetse e-kursuse loomise juhendil.
Tulemus?
  • E-kursuse kvaliteedimärgi taotlusvooru tulemusena antakse kvaliteedinõuetele vastavatele e-kursustele välja kvaliteedimärk.
  • Kõikidele taotlusvoorus osalenud e-kursuste autoritele edastatakse e-Õppe Arenduskeskuse kaudu hindamismeeskonnalt laekunud tagasiside kursuse parendamiseks.
  • E-kursuse kvaliteedimärgi taotlusvooru tulemusena nimetatakse „aasta e-kursuse“ stipendiumi kandidaadid. Aasta e-kursuse stipendiumiga tunnustatakse e-kursuse kvaliteedimärgi taotlusvoorus kõige enam silmapaistnud e-kursuste autoreid. Kaks stipendiumit suurusega 30 000 EEK antakse välja ühele e-Kutsekooli ning ühele e-Ülikooli konsortsiumisse kuuluva õppeasutuse e-kursusele. Tegemist on stipendiumiga, mida antakse välja üks kord aastas e-Õppe Arenduskeskuse rahvusvahelisel kevadkonverentsil. Stipendiumi eesmärk on tunnustada ja julgustada kvaliteetsete e-kursuste väljatöötajaid.
Tähtajad!
E-kursuse kvaliteedimärk 2009 taotlusvoor avatakse 6. jaanuaril 2009. Tähtaeg taotluste esitamiseks on 1. veebruar 2009 (k.a.). Avalduse ning eneseanalüüsi saab täita veebipõhiselt (vt. ülaltoodud viiteid). Organisatsiooni retsensiooni palume saata allkirjastatult e-mailiga aadressil marit@eitsa.ee või posti teel aadressil:
Eesti Infotehnoloogia Sihtasutus
e-Õppe Arenduskeskus
Raja 4c
12616 Tallinn
Kõik vajalikud vormid palume esitada tähtaegselt!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar