neljapäev, 27. oktoober 2011

E-kursuste kvaliteedimärk

Head õpetajad ja õppejõud!

Kvaliteet pole juhus, vaid pikaajalise protsessi ja pidevate tarkade valikute tulemus. Uus õppeaasta on alanud ja peatselt kuulutatakse välja nüüd juba viies e-kursuse kvaliteedimärgi protsess. Seni toimunud konkursside tulemusena on omistatud kvaliteedimärk juba 72 e-kursusele.

Kvaliteedimärk on küll tunnustus eelkõige kursuse loojale, kuid nüüd juba protsessis osalenutelt saadud tagasisidele toetudes on mitmeid lisaväärtusi, mida selles osalemine pakub nii õpetajale/õppejõule kui ka tudengitele.

Uue vooru avamise eel on hea vaadata neid kommentaare, mida senised protsessis osalejad on välja toonud:

  • Väärtuslik on oma kursuse üle vaatamine esitatavatest nõuetest lähtuvalt ning tagasiside saamine ja kursuse parendamine.
  • Minu arvates on kvaliteedimärgi taotlemise protsessi kõige väärtuslikum osa see, et tuleb taaskord oma kursus värske pilguga ja veidi teisest vaatenurgast üle vaadata – lõpptulemusele on see igal juhul kasuks!
  • Saada professionaalset tagasisidet, parandada ja täiustada olemasolevaid kursusi ning luua uusi kvaliteetseid kursuseid.
  • Saadud tagasiside ja analüüs kursuste kohta annab julgustust ja kindlustunnet edasiseks tegutsemiseks.
  • Väärtuslik on tunnustus ja tagasiside hindajatelt. Olen nüüd rohkem motiveeritud panustama uute e-kursuste loomisele. Tunnustus võimaldab ka ümber lükata mitmeid e-õppega kaasnevaid müüte.

e-Õppe Arenduskeskus on seadnud eesmärgiks kvaliteedimärgi protsessiga ühtlustada valmivate kursuste taset. Nagu protsessi tulemustest näha, on kord veer

ema lükatud palli mõju e-kursuste väljatöötamisele olnud mitmeski mõttes laiem. Lõppeesmärgina on e-kursuse esitamisest kvaliteedimärgile kasu nii õpetajatel/õppejõududel kui ka tudengitel, kelle jaoks muutub õppeprotsess mitmekülgsemaks ja kvaliteetsemaks.

Ootame ka sel aastal rohket osalemist 7. novembril avatavas taotluste voorus.

Jälgi infot e-õppe portaalist.


Informatsioon vahendatud e-Õppeuudiskirjast

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar